Suljo, Alija: Zahvalan na doprinosu u ratu i miru

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jul.2016, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suljo, Alija: Zahvalan na doprinosu u ratu i miru

Presedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović posetio je u petak zajedno sa predsednikom Saveta ministara Denisom Zvizdićem Novi Pazar. Oni su bili gosti SDA i BNV, a sreli su se i sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem. Goste iz Sarajeva, koji su prisustvovali i sednici Koordinacionog tela SDA stranaka s područja bivše Jugoslavije, dočekalo je svega stotinak pristalica i funkcionera SDA. Nije bilo transparenata i zastava, a u jednom trenutku se čulo skandiranje "Suljo, Alija"... >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Nakon sastanka Bakir Izetbegović je izjavio da je u Sandžak trebalo da dođe ranije i da su ga u tome sprečavali sukobi među Bošnjacima. Naglasio je da "nije zaobišao Beograd" i podsetio da predsednik i premijer Srbije često dolaze u Banjaluku i druga mesta u BiH, i da Bošnjaci to ne smatraju zaobilaženjem Sarajeva.

- Stranka demokratske akcije je najvažniji faktor za Sandžak, a na Balkanu najvažnija bošnjačka stranka. Odbranili smo pravo na postojanje na ovim prostorima, vratili nacionalno ime, jezik, državnost BiH nakon 450 godina, napravili vojsku - pohvalio se Izetbegović. Obećao je da će se zalagati za pomirenje u regionu, ali i za kažnjavanje onih koji su počinili zločine nad Bošnjacima.

Nije zaboravio da pomene svog oca Aliju Izetbegovića, posebno apostrofirajući njegovu ulogu, kako je rekao, u buđenju nacionalne svesti, borbi za opstanak, ravnopravnost i nacionalni ponos Bošnjaka.

Bakir Izetbegović se posebno zahvalio Sandžaklijama za doprinos u ratu, ali i za privredni razvoj BiH.

* Bakir priziva krizu u Sandžaku

* "Bosna da ispita paljenje zastave, ili ćemo mi"

* Dodik Izetbegoviću: Ne pristajem da Srpska bude ucenjena

* "Dodik je prešao crvenu liniju"

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.