Sukobi u Kairu, poginule četiri osobe

Izvor: Blic, 22.Jul.2013, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi u Kairu, poginule četiri osobe

Četiri osobe su danas poginule u Egiptu u sukobima pristalica i protivnika svrgnutog egipatskog predsednika Mohameda Morsija, od čega jedna u Kairu, a tri severno od prestonice, saopštili su izvori iz bezbednosnih i medicinskih službi.

Dvoje ljudi je izgubilo život u sukobima u gradu Kaljub, severno od Kaira, dok je treći poginuo kad je bežeći pao pod voz, prenela je agencija AFP.

Četvrta žrtva je preminula u bolnici nakon što je ranjena u pucnjavi u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << centralnog trga Tahrir u Kairu, izjavio je zamenik direktora hitne službe u egipatskoj prestonici, Mohamed Sultan.

On je dodao da je u nasilju tokom današnjeg dana povređeno još najmanje 26 ljudi.

To je najveći sukob u Kairu od 16. jula, kada je tokom protesta poginulo sedmoro ljudi.

Na trgu Tahrir mogu se videti mrlje od krvi i slomljeno staklo, dok ranjene odnose s lica mesta na motorciklima, prenele su agencije.

U Egiptu je napeto već više od dve nedelje - od kada je vojska smenila prvog demokratski izabranog predsednika posle masovnih protesta na kojima je tražena njegova ostavka.

Vojska je upozorila da će odlučno intervenisati ako bude nasilja.

Morsijev naslednik Adli Mansur, koga je postavila vojska, obećao je da će se boriti za očuvanje stabilnosti i da će se odupreti protivnicima koje je optužio da hoće da gurnu zemlju pogođenu krizom u "nepoznato".

Od Morsijevog pada, u sukobima u Egiptu pobinulo je najmanje 100 ljudi, većinom pristalica islamističke stranke Muslimanska braća, kojoj pripada Morsi.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kairo: 4 poginulo u neredima

Izvor: Akter, 22.Jul.2013

Četiri osobe su danas poginule u Egiptu u sukobima pristalica i protivnika svrgnutog egipatskog predsednika Mohameda Morsija, od čega jedna u Kairu, a tri severno od prestonice, saopštili su izvori iz bezbednosnih i medicinskih službi

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.