Sukobi ne prestaju: U vazdušnom udaru stradalo 15 civila

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 19:21

Sukobi ne prestaju: U vazdušnom udaru stradalo 15 civila

Najmanje 15 civila ubijeno je danas u vazdušnom napadu na kamion u regionu Amhara, u Etiopiji, gde se vojska Etiopije sukobljava sa militantnim grupama.

Među stradalima ima žene i dece, prenosi Rojters.

Prema pisanju agencije, neke od žrtava su bežale od sukoba, dok su se drugi vraćali kući sa ceremonije krštenja.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za napad.

U sukobu između etiopskih trupa i militantne grupe Fano, koji traje od jula prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine, do sada je stradalo više od 200 osoba, navodi se u izveštaju Ujedinjenih nacija.

Sukob u Amhari izbio je manje od godinu dana nakon što je u novembru 2022. godine vlada postigla mirovni sporazum o okončanju dvogodišnjeg građanskog rata u susednom regionu Tigraj, u kojem su stradale stotine hiljada ljudi.

Militantna grupa Fano borila se zajedno sa vojskom Etiopije protiv snaga Tigraja, međutim nakon okončanja sukoba, optužila je etiopsku vladu da pokušava da naruši bezbednost Amhare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.