Sukobi između izraelske vojske i Palestinaca, jedna žrtva

Izvor: B92, 24.Sep.2021, 19:49

Sukobi između izraelske vojske i Palestinaca, jedna žrtva

Izraelske trupe ispalile su danas gumene metke i ubile jednog Palestinca.

Izraelske trupe pvredile su više ljudi tokom sukoba koji su izbili na protestu protiv izraelskih naselja na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštili su palestinsko Ministarstvo zdravlja i lekari.

Izraelska vojska je navela da se stotine Palestinaca okupilo južno od palestinskog grada Nablus, paleći gume i bacajući kamenje na vojnike, preneo je Rojters.

Svesni smo izveštaja da je ubijen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedan Palestinac, incident se istražuje, navodi se u saopštenju izraleske vojske, ali se ne precizira da li su njeni pripadnici otvorili vatru.

Palestinski lekari su izjavili da je najmanje osam Palestinaca pogođeno gumenim mecima tokom protesta.

Jedan od njih je pogođen u glavu i preminuo je ubrzo nakon što je hitno prevezen u bolnicu, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Palestinci organizuju skoro svakodnevne proteste u selu Beita, južno od Nablusa, tokom kojih često dolazi do sukoba sa izraelskim trupama, navodi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.