Sukob vojski na granici - ima povređenih na obe strane

Izvor: B92, 25.Jan.2021, 10:23

Sukob vojski na granici - ima povređenih na obe strane

Vojnici Indije i Kine su se, prema navodima indijskih medija, sukobili na granici dveju zemalja, prenosi BBC. Ima povređenih na obe strane.

Sukob se dogodio u severnom Sikimu, graničnoj oblasti u kojoj granica Indije i Kine nije jasno definisana.

Incident se dogodio kod mesta Naku La Pas u Sikimu, oblasti koja se nalazi između Butana i Nepala.

Tenzije između dve zemlje su na visokom nivou od poslednjeg sličnog sukoba na granici, kada je 20 indijskih vojnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poginulo u dolini Galvan u junu. Kina nije dala saopštenje o tome da li je bilo poginulih kineskih vojnika u tom sukobu.

Indija i Kina dele najdužu nedefinisanu granicu na svetu i obe strane međusobno potražuju velike posede na teritoriji druge zemlje.

Reke, jezera i planinski vrhovi duž loše definisane granice duge 3.440 kilometara znači da granična linija može da se menja, što dovodi do čestih susreta vojnika dveju zemalja, a ponekad dolazi i do sukoba.

Indija i Kina su se sukobile samo u jednom ratu, 1962. godine, koji je Indija izgubila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.