Sukob u izbegličkom kampu: Ima mrtvih

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 13:01

Sukob u izbegličkom kampu: Ima mrtvih

Tokom noći u sukobima u najvećem palestinskom izbegličkom kampu u Libanu, u blizini grada Sidona na jugu zemlje, jedna osoba je poginula, a šest je ranjeno.

To su saopštili palestinski zvaničnici.

Do sukoba je došlo tokom operacije palestinske frakcije u Ein el-Hilvehu, koja je razbijala militantne islamističke grupe i begunce koji su tražili sklonište u prenaseljenim četvrtima kampa, prenosi AP.

Palestinske frakcije su 2016. godine učestvovale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u žestokim sukobima sa militantnom organizacijom, povezanom sa ekstremističkom grupom Islamska država koja su trajali skoro nedelju dana. Govoreći pod uslovom anonimnosti, palestinski zvaničnici su potvrdili izveštaču AP da su sukobi izbili nakon što je nepoznati naoružani napadač pokušao da ubije islamističkog militanta Mahmuda Kalila, ali je umesto njega ubio njegovog pratioca.

Libanska Nacionalna novinska agencija je prenela da je šest osoba ranjeno u sukobima, uključujući dvoje dece. Frakcije su tokom borbi u prenaseljenom kampu koristile jurišne puške i raketne bacače, a kola hitne pomoći jurila uskim ulicama pokušavajući da odvezu ranjenike u bolnicu. Libanski državni mediji su objavili da su sukobi uglavnom prestali, iako je i dalje bilo sporadične snajperske vatre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pet mrtvih, sedam ranjenih u sukobu u izbegličkom kampu u Libanu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jul.2023

U sukobima u najvećem palestinskom izbegličkom logoru u Libanu, kraj luke Sidon na jugu zemlje, najmanje pet osoba je ubijeno, a sedam ranjeno, saopštili su u nedelju, 30. jula palestinski zvaničnici. Sukobi su izbili, kako je rekao agenciji Asošijejted pres (AP) jedan anonimni palestinski zvaničnik,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.