Sukob policije i učesnika demonstracija: Ispaljen suzavac

Izvor: B92, 20.Maj.2023, 16:14

Sukob policije i učesnika demonstracija: Ispaljen suzavac

Policijske snage u DR Kongo sukobile su se danas na ulicama glavnog grada Kinšase sa učesnicima demonstracija protiv aktuelne vlade i ispalile suzavac.

Demonstranti su izašli na ulice zbog navodnih nepravilnosti u registraciji glasača, ali i zbog povećanja troškova života i konstantne nesigurnost na istoku zemlje gde naoružane frakcije i pobunjeničke grupe izvode napade u kojima su poginule stotine, a raseljeno je više od milion ljudi, prenosi Rojters.

Snage >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bezbednosti privele su desetak demonstranata neposredno nakon početka demonstracija koje su organizovali lideri opozicije. "Protesnoj povorci nije dozvoljeno da dođe ovde jer ovo nije dozvoljena ruta", izjavio je policijski komandir Faustin Numbi.

Opšti izbori u DR Kongo trebalo bi da budu održani 20. decembra, a očekuje se da će se aktuelni predsednik Feliks Čisekedi kandidovati za drugi mandat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.