Sukob policije i radnika Iberije

Izvor: RTS, 18.Feb.2013, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob policije i radnika "Iberije"

Radnici vazduhoplovne kompanije "Iberija" u štrajku sukobili se sa policijom na madridskom aerodromu Barahas. Ulični protesti najavljeni u centru Madrida. Pretpostavlja se da će štrajk doneti probleme za oko 70.000 putnika.

Zaposleni vazduhoplovne kompanije "Iberija" koji su u petodnevnom štrajku zbog otpuštanja više od 3.800 ljudi sukobili su se sa policijom na madridskom aerodromu Barahas.

Nekoliko stotina radnika demonstrira ispred aerodroma i unutar terminala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 4. Međutim, izvan terminala policija je udarala pendrecima neke štrajkače, prenosi Rojters.

Sindikati koji predstavljaju većinu zaposlenih u "Iberiji", uključujući pilote, stjuardese i nosače prtljaga, od danas do 22. februara biće u štrajku, kao i u još dva navrata u martu.

"Iberija" je od ponedeljka do petka otkazala 415 letova, dok će zajedno sa letovima drugih avioprevoznika, ukupno biti otkazano 1.200 letova zbog nedostatka osoblja na španskim aerodromima.

Pretpostavlja se da će štrajk doneti probleme za oko 70.000 putnika, prenosi Rojters.

Najavljeno je i da će radnici "Iberije" danas u osam kilometara dugu protestnu šetnju oko madridskog aerodroma "Barahas", a ulični protesti najavljeni su za večeras u centru Madrida.

Sindikat je najavio i da će prvog i poslednjeg dana štrajka na aerodromima širom Španije organizovati demonstracije.

Kompanija je saopštila da je dekretom vlade propisano da minimum procesa rada garantuje ostvarenje 90 odsto letova na dugim relacijama, 61 odsto na srednjim i 46 odsto na domaćim letovima. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.