Sukob policije i demonstranata u Meksiku

Izvor: RTS, 03.Okt.2013, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob policije i demonstranata u Meksiku

Više od 50 osoba povređeno u sukobu demonstranata i policije u Meksiko Sitiju. Demonstracije organizovane u znak sećanja na ubistvo više stotina studenata 1968. godine.

U sukobu demonstranata i policije u Meksiko Sitiju povređena je najmanje 51 osoba, saopštio je Crveni krst.

Sukobi između grupa demonstranata i policije obeležili su završetak sinoćne protestne šetnje više hiljada ljudi u Meksiko Sitiju, organizovane u znak sećanja na ubistvo više stotina >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << studenata 1968. godine, prenose agencije.

Crveni krst je saopštio da je najmanje 51 osoba povređena nakon što je grupa demonstranata počela da baca kamenje i Molotovljeve koktele na policiju koja je odgovorila suzavcem.

Gradske vlasti saopštile su da su povređena 32 policajaca, dok je privedeno najmanje 97 ljudi.

Među povređenima ima i novinara, fotografa i snimatelja koji su bili na zadatku.

Demonstranti su tražili pravdu za ubistva počinjena 2. oktobra 1968. godine, kada je vojska pucala na više hiljada strudenata na trgu Tri kulture u Meksiko Sitiju.

Zvanični bilans je 40 poginulih, ali civilne organizacije navode da je i do 300 stradalo u tom masakru.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.