Sukob navijača u Skoplju

Izvor: RTS, 17.Avg.2009, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob navijača u Skoplju

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije podnelo osam krivičnih prijava protiv navijača fudbalskog kluba Vardar, takozvanih "komita", koji su kamenovali i tukli sugrađane albanske nacionalnosti.

MUP Makedonije podneo je osam krivičnih prijava protiv navijača fudbalskog kluba Vardar, koji su kamenovali sugrađane albanske nacionalnosti.

Policija nije saopštila imena huligana koji su pre utakmice dva skopska kluba, Vardara i Makedonije Đorče Petrov, povredili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << petoro Albanaca. Makedonski ministar unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska dodala je da je ukupno povređeno sedam osoba, a da je oštećeno i nekoliko vozila.

Partije Albanaca i opozicioni Socijaldemokratski savez osudili su jučerašnji incident i zatražili odgovornost policije.

"Apsolutno je nedopustivo da se usred dana dogodi ovakav kaubojski i vandalski čin. Nadležni u MUP-u morali su predvideti da na ovakvom sportskom događaju postoji visok rizik od incidenata", navodi se u saopštenju Socijaldemokratskog saveza.

Demokratska partija Albanaca je ocenila da vladajuća koalicija, koju čine VMRO DPMNE i Demokratska unija za integraciju (DUI), Albance i dalje tretira kao građane drugog reda, a da je jučerašnji incident ličio na Kristalnu noć u Nemačkoj kada su nacisti 1938. godine izvršili pogrom nad Jevrejima.

DPA je optužila DUI da ne štiti interese Albanaca i zatražila od te partije da napusti Vladu Makedonije.

DUI, koja je koalicioni partner u vladi, zatražila je od MUP-a i vlade da se otkriju napadači.

Napadi posle utakmice

Četiri osobe su povređene u sukobu nakon fudbalske utakmice u nedelju u Skoplju, kada su navijači skopskog Vardara napali građane albanske nacionalnosti.

Grupa navijača skopskog Vardara napala je kamenjem ljude i uništila nekoliko automobila, pošto je njihov tim izgubio meč, izjavio je za agenciju AP portparol policije Borče Peševski.

Televizija "Telma" prenela je izjave očevidaca da je grupa od nekoliko desetina mladih napadala mahom Albance. Prema navodima medija, most u Skoplju bio je blokiran oko četiri sata. U skopsku bolnicu primljene su četiri povređene osobe, čije povrede nisu ozbiljne.

Vardar je izgubio u gostima od ekipe Đorče Petrov sa 0:5.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U sukobu navijača u Skoplju povređene četiri osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2009, 22:55

SKOPLJE - Najmanje četiri osobe su povređene u sukobu fudbalskih navijača u Skoplju, saopštila je makedonska policija...Grupa navijača skopskog Vardara napala je kamenjem ljude i uništila nekoliko automobila, pošto je njihov tim izgubio meč, izjavio je za agenciju AP portparol policije Borče...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.