Izvor: B92, 12.Nov.2009, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob DS-a i SPS-a oko zasluga

Beograd -- Počela je stranačka borba za rast rejtinga, a među demokratama rastu tenzije jer im ministar policije i lider SPS-a Ivica Dačić "otima" poene, piše "Blic".

Od marginalne stranke sa žigom krivca za sve loše što nam se dogodilo devedesetih socijalisti su došli u poziciju da se bore za mesto treće stranke u Srbiji, pokazuju poslednja istraživanja Cesida. Uspehe beleže otkad su sklopili savez s demokratama i otkad u medijskim nastupima lider Ivica Dačić uspešne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << državne poslove pripisuje sebi i beleži stranačke poene.

Analitičari kažu da se lider SPS ponekad "preigra", a među demokratama rastu tenzije jer im otima poene.

Postaje već gotovo komičan i zabavan model događanja - izađe ministar policije pred novinare i kaže da je zaslužan za neki državni posao, a onda lider DS i predsednik Srbije ili neki drugi visoki funkcioner te stranke "ispravlja" koalicionog partnera i kaže "nije on, nego mi".

Tako je bilo u slučaju hapšenja 500 dilera droge, tako i u vezi s promenom vojvođanskog Statuta, traje bitka ko će "pokupiti kajmak" za ukidanje viza za EU, a postoji i borba oko toga ko će biti poistovećen sa završetkom Koridora 10.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.