Sudovi preseljeni

Izvor: RTS, 30.Dec.2009, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudovi preseljeni

Selidba sudskih predmeta na teritoriji Beograda završena je bez problema. Do 1. januara i stupanja na snagu nove mreže sudova, predmeti će biti zaključani i pod video-nadzorom.

Prilikom selidbe sudskih predmeta na teritoriji Beograda najviše se vodilo računa o tome da pojedini predmeti ne nestanu.

Selidba je završena bez problema, a do 1. januara i stupanja na snagu nove mreže sudova, predmeti će biti zaključani i pod video-nadzorom.

Pakovanje, predaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i prijem predmeta nadzirali su članovi posebne komisije. Sve je urađeno uz asistenciju policije, sudske straže i pošte.

Predmeti iz svih pet opštinskih sudova preseljeni su u Palatu pravde, buduće sedište Osnovnog i Višeg suda.

Ministarka pravde Snežana Malović navodi da je izvršena selidba predmeta iz Okržog suda u Beogradu u budući Apelacioni sud.

"Mogu da vam kažem da je bilo 435 kutija, sa negde oko 15.000 predmeta", rekla je ministarka.

Članovi komisije, zaduženi za selidbu predmeta, kažu da ne postoji mogućnost da se sudski spisi izgube zbog stroge kontrole prilikom transporta i skladištenja.

"Prostorije u koje su preneti predmeti zapečaćene su i ispred njih su 24-časovne straže, a prostorije su i pod video nadzorom", objašnjava predsednik Okružnog suda u Beogradu Siniša Važić.

U Ministarstvu pravde kažu da će tokom selidbe prvenstveno biti razmatrani pritvorski predmeti i predlozi za određivanje privremenih mera u porodičnim i radnim sporovima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.