Suđenje za ubistvo Ćuruvije nastavlja se sutra

Izvor: Radio 021, 06.Dec.2015, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje za ubistvo Ćuruvije nastavlja se sutra

U Specijalnom sudu u Beogradu sutra se saslušanjem svedoka nastavlja suđenje četvorici pripadnika Državne bezbednosti optuženih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 1999. godine.

Suđenje je zakazano za još tri termina ovog meseca, odnosno za 8, 24. i 25. decembar.

Na optuženičkoj klupi naći će se nekadašnji šef DB-a Radomir Marković, šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić, kao i pripadnik tog centra Ratko Romić, dok je Milan Kurak u bekstvu i sudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mu se u odsustvu.

Marković u zatvoru služi kaznu od 40 godina zatvora, dok su Radonjić i Romić u pritvoru od hapšenja u januaru 2014. godine.

Prema optužnici, Ćuruviju je ubio Miroslav Kurak, a saučesnik mu je bio Ratko Romić koji je drškom pištolja udario u glavu Ćuruvijinu prijateljicu Branku Prpu.

Kako se navodi u optužnici, Ćuruvija je ubijen zbog "javnog istupanja u zemlji i inostranstvu i kritike nosilaca političke vlasti, mogućnosti da utiče na javno mnjenje i delovanje opozicionih društvenih snaga, radi očuvanja postojeće vlasti".

Ćuruvija je ubijen u dvorištu ispred ulaza u zgradu, gde su se nalazile prostorije marketing službe Dnevnog telegrafa. Ključni svedok u ovom procesu je nekadašnji komadant Jedinice za specijalne operacije (JSO) Milorad Ulemek Legija nakon čijeg svedočenja je pokrenuta zvanična istraga protiv optuženih.

Ulemek takođe služi jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora u požarevačkoj Zabeli zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, Ivana Stambolića, zločina na Ibarskoj magistrali i nedela "zemunskog klana". Suđenje se nastavlja sutra saslušanjem svedoka.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Nastavljeno suđenje za ubistvo Slavka Ćuruvije

Izvor: Studio B, 07.Dec.2015, 09:45

U Specijalnom sudu nastavljeno je danas suđenje osumnjičenima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije svedočenjima bivšeg načelnika Trećeg odeljenja beogradskog centra Državne bezbednosti Radovana Božovića...On je svedočio da je Ćuruvija bio "pod merom" praćenja telefona u kući i redakciji...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.