Suđenje za svirepo ubistvo u Beogradu: Tužilaštvo traži kaznu doživotnog zatvora

Izvor: B92, 03.Jul.2023, 15:57

Suđenje za svirepo ubistvo u Beogradu: Tužilaštvo traži kaznu doživotnog zatvora

Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da Zorana Pavlovića (52) iz okoline Barajeva, osudi na kaznu doživotnog zatvora.

Tužilaštvo je predložilo ovu kaznu zbog optužbe da je Pavlović na svirep način ubio bivšu vanbračnu suprugu S.S. (47) nanevši joj 26 rana nožem po telu.

Postupajući tužilac je istakao da je svim izvedenim dokazima utvrđeno da je Pavlović učinio krivično delo kako je to opisano u optužnici.

Kako je kazao, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veštak psihijatar je potvrdio da je Pavloviću u trenutku ubistva bila smanjena uračunljivost, ali ne bitno, kao i da je ubijena tada trpela velike bolove zbog brojnih povreda.

Tužilac je predložio da sud Pavlovića osudi na kaznu doživotnog zatvora, te da ga obaveze da plati troškove postupka, kao i da mu produži pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ponoviti krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Punomoćnik oštećenih se složio sa završim rečima tužilaštva i rekao da su imovinsko-pravni zahtev istakli na pripremnom ročištu.

Pavlovićev branilac je kazao da je nesporno utvrđeno da je Pavlović učesnik ovog krivičnog dela, dok je istakao da je bitno analizirati ličnost okrivljenog, odnosno da nikad nije ni krivično ni prekršajno odgovarao.

Branilac je sudu predložio da Pavlovićeva osudi na blažu kaznu zakona i da mu pritvor zameni blažom merom, odnosno zabranom napuštanja stana.

Dodao je da tokom postupka nije utvrđen motiv ubistva, odnosno šta je bio uzrok i okidač za ubistvo.

Pavlović se složio sa rečima branioca i dodao da se kaje, da ne zna zašto je počinio ubistvo i da bi više voleo da je on na "njenom mestu".

Izricanje presude je zakazano za 11.jul. Pavloviću se optužnicom na teret stavlja krivično delo teško ubistvo.

Sumnja se da je Zoran P, u alkoholisanom stanju, 5. juna prošle godine oko 12 časova došao do kuće u kojoj je živela S.S. i u dvorištu joj nožem, koji je poneo sa sobom, zadao 26 uboda u predelu vrata, trupa i gorniih udova.

Potom je Zoran P. sebi isekao vene i naneo povrede nožem u predelu vrata i grudnog koša, ali je kolima hitne pomoći ubrzo prevezen u Urgentni centar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tužilaštvo traži da se ocu masovnog ubice iz Mladenovca produži pritvor

Izvor: B92, 03.Jul.2023

Smederevo -- Više javno tužilaštvo u Smederevu predložilo je sudu da za još 30 dana produži pritvor R. B. (54), ocu Uroša B, masovnog ubice iz okoline Mladenovca...Tužilaštvo je predložilo da se produži pritvor zbog sumnje da će ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti...R....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.