Izvor: B92, 06.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje za Suvu Reku

Beograd -- Svedok Miloš Đuričić rekao je da je za ubistvo porodice Beriša saznao kada se sudilo Slobodanu Miloševiću.

Đuričić, koji je bio načelnik policije u Prizrenu, pred Većem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu je rekao da se ne seća da je načelnik OUP-a Suva Reka Dobrivoje Vitošević obavestio SUP Prizren o stradanju 48 Albanaca, članova porodice Beriša 26. marta 1999. godine.

Na pitanje da li je policija iz Suve Reke prvih dana bombardovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tražila da se pošalje ekipa za uviđaje iz Prizrena, Đuričić je rekao da ne zna jer to nije bilo u njegovoj, već u nadležnosti kriminalističke policije.

Đuričić je kazao da je u Suvu Reku došao kasnije i da je video zapaljene kuće, ali da se to nije komentarisalo.

Na početku suđenja osmorici policajaca 2. oktobra prošle godine, prvooptuženi, komandant Posebnih jedinica policije "Niški odred" Radoslav Mitrović rekao je da je 25. marta obavestio današnjeg svedoka o bombardovanju kasarne.

Đorđević je rekao da se seća da ga je neko obavestio, ne mogavši da potvrdi da je to bio Mitrović, ali je potvrdio da se sastao sa njim u Prizrenu dan pošto je bombardovana kasarna radi dogovora o prevozu povređenih u Srbiju.

Za ratni zločin naređivanja ubistva 48 Albanaca u Suvoj Reci, optuženi Mitrović, Radojko Repanović i Nenad Jovanović izjasnili su se da nisu krivi.

Policajci iz Suve Reke Čukarić, Miroslav i Zoran Petković, Ramiz Papić i pripadnik Resora državne bezbednosti Milorad Nišavić negirali su izvršenje zločina u "Berištanskom naselju".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.