Izvor: B92, 20.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje za Ovčaru odloženo

Beograd -- Suđenje optuženima za ratni zločin na poljoprivrednom dobru Ovčara 1991. odloženo za 21. januar.

Sud je obavešten da je optužena Nada Kalaba, koja je pod jakim sedativima, nesposobna da prati tok glavnog pretresa. Predsednik sudskog veća Vesko Krstajić rekao je da je telefonom razgovarao sa doktorkom Nadom Janković sa Instituta za neuropsihijatriju, koja ga je upozorila da terapija sedativima koju prima Kalaba dovodi do promena mentalnog stanja.

Jankovićeva, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je konsultovala kolege sa Instituta, objasnila je predsedniku veća da terapija koju prima Kalaba u zatvorskoj bolnici "nije u funkciji lečenja osnovne bolesti, što je čini nesposobnom da učestvuje u sudskom postupku".

Sudija Krstajić prethodno je saopštio da ga je neuropsihijatrica bolnice Okružnog zatvora u Beogradu Gordana Petrović, takođe telefonom, obavestila da je Kalaba jutros primila terapiju, odnosno bensedin od 10 miligrama i karbapin od 200 miligrama, te da može da prati suđenje.

Posle razgovora sa Jankovićevom sudsko veće odlučilo je da se prekine suđenje do januara, do kada bi trebalo da odluči da li će se postupak prema Kalabi razdvojiti.

Suđenje optuženima za zločin na Ovčari počelo je ponovo u martu, nakon što je Vrhovni sud poništio prvostepenu presudu Veća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu, a zbog promene u sastavu sudskog veća 1. oktobra, postupak je počeo po treći put.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.