Suđenje Zoranu Marjanoviću počinje 5. novembra VIDEO

Izvor: B92, 11.Sep.2019, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Zoranu Marjanoviću počinje 5. novembra VIDEO

Beograd -- Viši sud u Beogradu zakazao je za 5. novembar početak suđenja Zoranu Marjanoviću, optuženom za svirepo ubistvo supruge Jelene, 2. aprila 2016. godine u Borči.

Danas je okončano pripremno ročište.

Ovo ročište je bilo zatvoreno za javnost i njemu su prisustvale samo stranke u postupku, tužilac, Marjanović i njegova četiri advokata.

Na ročištu je utvrđivano koji će se dokazi tužilaštva i odbrane izvoditi tokom predstojećeg suđenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a optuženi Marjanović se kratko izjasnio o krivici.

On od početka ovog slučaja negira da je ubio suprugu, pevačicu koja je učestvovala u jednom popularnom muzičkom takmičenju.

Marjanović se optužnicom tereti za krivično delo teško ubistvo.

U neposrednoj blizini mesta zločina, prema optužnici, bila je i maloletna ćerka Zorana i Jelene, koja je tog popodneva sa roditeljima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je proletos sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po od ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu i generalno je svojim istupima plenio pažnju "žute štampe".

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već tri i po godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OZBILJAN I U PRATNJI ADVOKATA Zoran Marjanović stigao u Viši sud gde mu se od danas sudi zbog svirepog ubistva supruge Jelene

Izvor: Blic, 11.Sep.2019

Zoran Marjanović oko 11.45 stigao je u zgradu Višeg suda u Beogradu gde mu u 12 sati danas počinje suđenje za ubistvo svoje supruge, pevačice Jelene Marjanović.

Nastavak na Blic...

Završeno prvo ročište za ubistvo pevačice u Borči: Zoran Marjanović se izjasnio o KRIVICI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Sep.2019

Ovo ročište je zatvoreno za javnost i njemu prisustvuju samo stranke u postupku...Suprug ubijene Jelene Marjanović danas se na pripremnom ročištu izjasnio da nije kriv za svirepi zločin počinjen nad njegovom suprugom...Marjanović je rekao da su navodi iz optužnice, u kojoj se tereti za teško...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.