Suđenje Šariću: Štednjom do Bentlija

Izvor: Prva.rs, 25.Mar.2014, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Šariću: Štednjom do Bentlija

Šarić, koji se juče prvi put posle četiri i po godine skrivanja i predaje prošle sedmice, pojavio pred sudom gde se sudi njegovoj grupi koja se tereti za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu, danas nije ništa govorio niti je kometarisao predstavljene dokaze.

Međutim, Stojiljković koji se optužnicom tereti za krijumčarenje 990 kilograma kokaina, govorio je o svojoj impozantnoj imovini koja mu je zaplenjenjena tvrdeći da je stekao legalno, 20 godina radeći >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << non stop, dobrim ulaganjem i "domaćinskom štednjom".

Tako je kako je naveo, sagradio kuću i dve benzinske pumpe u Vranju, i kupio automobile "bentli", "audi A8", "audi A6" i džip "tojota lend kruzer".

On je rekao da "bentli" koristi policija kao presretača, ali da mu ga je oštetila, dok je "audi", kako je rekao, sada u Predsedništvu.
"Imam 40 godina i radio sam non-stop, donosio sam pare kući iz inostranstva i štedeo. Ako neko misli da je trebalo da sklapam šporete, onda je potpuno promašio", rekao je Stojiljković.

Ovaj optuženi je rekao i da mu je drago da se prvooptuženi Šarić predao, jer konacno može da vidi čoveka koji je bio prijavljen u njegovom stanu u Bratislavi. Kroz taj stan, kako je naveo, prošlo je sto ljudi, jer je uzimao novac da ih prijavljuje i odljavljuje na toj adresi. On je, međutim, ustvrdio da se nikad nije video ni čuo sa Šarićem.

Šariću je inače oduzet jedan auto A6, ali i zato više kuća stanova, parcela, preduzeća, hotela, novca...

Šarić, koji se tereti kao organizator cele grupe juče je negirao krivicu za krijumčarenje kokaina tvrdeći da droga nije njegova i da je ceo proces "obmana bivšeg režima da zamagli svoje lopovluke".

U drugom postupku, koji se nastavlja u ponedeljak, Šariću se sudi za pranje 22 miliona evra u Srbiji, kupovinom preduzeća, parcela, hotela...a on je juče najavio da će pozvati brojne svedoke koji će potvrditi da su mu ti procesi montirani.

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.