Izvor: B92, 29.Sep.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Milanu Martiću neće početi u oktobru

Hag -- Suđenje bivšem predsedniku Republike Srpske Krajine Milanu Martiću pred Haškim tribunalom neće početi u oktobru, kako je najavljeno prilikom njegovog poslednjeg pojavljivanja u sudnici, javlja dopisnik RTV B92 iz Haga Ljubica Gojgić. Datum početka procesa biće naknadno utvrđen s tim što se očekuje da to bude uskoro, saopšeno je u ponedeljak na statusnoj konferenciji.

Branilac Milana Martića, beogradski advokat Predrag Milovančević, složio se sa ocenom Tužilaštva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će proces protiv Martića biti veoma obiman i ozbiljan. On je izjavio da je Odbrana od haškog Tužilaštva dobila oko 400.000 stranica dokaznog materijala koji bi potencijalno mogao biti oslobađajući za Martića.

Milovančević je skrenuo pažnju da se Odbrana suočava sa izvesnim problemima u plaćanju, odnosno sa time da se računi koje Sekretarijatu suda dostavljaju branioci i istražitelji "'seku' na način koji bi mogao da bude problem u daljem radu". Troškove odbrane Milana Martića finansiraju Ujedinjene nacije, kroz posebna sredstva iz budžeta Tribunala namenjena za plaćanje branilaca onih optuženika koji nisu u stanju da sami snose te troškove. Martić se dobrovoljno predao Haškom tribunalu u maju 2002. godine, a optužnica ga tereti za ratne zločine počinjene u Hrvatskoj i Bosni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.