Suđenje Joanikiju ponovo odloženo za septembar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2020, 13:32

Suđenje Joanikiju ponovo odloženo za septembar

Glavni pretres u postupku protiv vladike Joanikija i osmorice sveštenika budimljansko-nikšićke eparhije ponovo je odloženo i zakazano je za 4. septembar.

Vladika Joanikija i osmorica sveštenika SPC, okrivljeni su za kršenje zdravstvenih mera o sprečavanju širenja zaraznih bolesti.

To je odlučio sudija Igor Đuričković, nakon predloga advokata sveštenika Save Kostića o odgađanju ročišta zbog aktuelne situacije izazvane korona virusom.

Kostić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je ranije saopštio da sudnica ne obezbeđuje propisane mere fizičke distance, te da bi trebalo voditi računa o zdravlju u trenutnoj situaciji.

Nakon odgađanja ročišta, Kostić je novinarima rekao da je sudija imao razumevanja i odgodio ročište za 4. septembar, do kada bi trebalo da se poboljša epidemiološka situacija.

"Verujem da bi sudija i bez mog predloga doneo ovakvu odluku, jer je predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica predsednicima sudova poslala dopis zbog pogoršanja epidemiološke situacije", kazao je Kostić, preneo je portal RTCG.

Ročištu je prisustvovao i mitropolit Amfilohije.

Za vreme trajanja ročišta, ispred zgrade suda i na ulici okupljeni građani su dali podršku sveštenstvu SPC.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.