Suđenje Jasni Matić i ostalima iz SIEPE 22. septem

Izvor: Akter, 02.Jul.2015, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Jasni Matić i ostalima iz SIEPE 22. septem

Suđenje bivšoj direktorki Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) Jasni Matić i njenim saradnicima za zloupotrebu službenog položaja zakazano je za 22. septembar, saopštio je danas Viši sud u Beogradu

Na optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal su osim Matićeve i Vesna Perić i Božidar Laganin, koji su na čelu Agencije bili u mandatima posle Matićeve, kao i bivši zamenik direktora Agencije Bojan Janković.

Oni su osumnjičeni da su od >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << 2006. do 2013. neosnovanim isplatama po osnovu "ugovora o nepostojećim autorskim delima" oštetili budžet Srbije za oko 120 miliona dinara, a za sebe i druge pribavili korist od 90 miliona dinara.

U optužnici je navedeno da su osumnjičeni za sedam dana zaključili 1.339 fiktivnih ugovora o autorskom delu između zaposlenih u Agenciji kao fizičkih lica i same Agencije.

Jasna Matić uhapšena je pošto je Ministarstvo privrede čiji je ministar tada bio Saša Radulović podnelo krivičnu prijavu.

Ona je bila direktorka SIEPA od 2004. godine, tri godine kasnije postaje državna sekretarka u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, a 2008. postaje ministar za telekomunikacije.

Od 2007. godine vlada na mesto direktorke Agencije postavlja na tri godinu Vesnu Perić, a zatim i Božidara Laganina.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je u martu prošle godine istragu.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Suđenje Jasni Matić i ostalima iz SIEPE 22. septembra

Izvor: Blic, 02.Jul.2015

Suđenje bivšoj direktorki Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) Jasni Matić i njenim saradnicima za zloupotrebu službenog položaja zakazano je za 22. septembar, saopštio je danas Viši sud u Beogradu...Na optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal su osim Matićeve i Vesna...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.