Suđenje Janjuševiću i Miljkoviću odloženo za februar

Izvor: B92, 30.Nov.2020, 13:07

Suđenje Janjuševiću i Miljkoviću odloženo za februar

U Višem sudu u Beogradu danas je za 2. februar sledeće godine odloženo suđenje Zoranu Janjuševiću i Pavlu Miljkoviću.

Suđenje se vodi optužbi da su oštetili firmu "Kargo logistički centar brodogradilišta Beograd", čiji je krajnji vlasnik biznismen Filip Cepter.

Suđenje je odloženo zbog izostanka Janjuševića, a na poziv suda za svedočenje nije došao ni Cepter.

Cepter je ranije svedočio u istrazi ali ne i na suđenju, koje traje punih pet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godina.

Inače, pravni sledbenik Kargo logističkog centra pre tri godine obavestio je sud dopisom da nije oštećen radnjama okrivljenih.

Naime, sporazumom od 20. septembra 2016. godine pravni sledbenik te firme i Janjušević regulisali su ugovorom svoja prava i obaveze nakon čega je ta firma na suđenju 23. septembra obavestila sud da nije oštećena radnjama okrivljenih.

Cepter je saslušan u istrazi, a ranije je jednom dolazio i radi svedočenja na suđenju, ali nije bio ispitan jer je pretres morao da se odloži.

Ostali pozivi suda ili nisu mogli da mu se uruče na adrese u inostranstvu.

Na početku suđenja 2015. godine Janjušević i Miljković su negirali navode optužnice, koja ih tereti da su svojim radnjama preduzeću napravili štetu od 800.000 evra.

Više javno tužilaštvo je optužilo Janjuševića, koji je u toj firmi bio specijalni savetnik, za krivično delo podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja, a Miljkovića, koji je bio direktor za zloupotrebu službenog položaja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.