Suđenje Bojoviću 15. marta

Izvor: S media, 06.Mar.2012, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Bojoviću 15. marta

Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas je glavni pretres Luki Bojoviću i Vladimiru Milisavljeviću kao i Sretku Kaliniću i Milošu Simoviću, optuženima za više ubistava i pokušaja ubistava, odložen za 15. mart.

Odlaganje je obrazloženo time što su Bojović i Milosavljević uhapšeni u Španiji gde se i sada nalaze, a da nije poznato u kojoj je fazi postupak njihove ekstradicije.

Predlog advokata odbrane da se glavni pretres njihovim klijentima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << odloži prihvatio je tužilac Vladimir Golubović koji je rekao da "bi za sada bilo racionalnije da se zastane s postupkom".

Odloženo suđenje Kaliniću i Simoviću

Španska policija: Bojovića odao Milisavljević

Dačić demantuje Vučića, Bojović otišao iz zemlje 2010.

Golubović smatra da treba zastati s potupkom dok se ne pribavi izveštaj Ministarstva pravde Srbije o tom postupku ekstradicije a sa time se složilo sudsko veće koje je nastavak procesa odložilo za 15. mart.

Advokati smatraju i da, s obzirom da su Bojović i Milosavljević uhapšeni u Španiji i da se tek ukoliko ta država odbije zahtev za ekstradicijom onda njihovim klijentima može suditi u odsustvu.

Novi predsednik sudskog veća sudija Vladimir Mesarović je rekao i da iz Ministarstva pravde Srbije tom veću nije stigla nikakva informacija o toku ekstradicije Bojovića i Milosavljevića.

Bojoviću i Milisavljeviću se sudi zajedno sa nekadašnjim zemuncima Kalinićem i Simovićem zbog pokušaja ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića, kao i tri ubistva.

Odlaganju početka glavnog pretresa prisustvovali su Kalinić i Simović ali nisu želeli da se izjašnjavaju o bilo čemu. Oni su u Specijalni sud dovezeni u koloni od dvadesetak raznih policijskih vozila - džipova i "marica" iz uz jaku pratnju Žandarmerije.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Glavni pretres Bojoviću odložen

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Mar.2012

Glavni pretres Luki Bojoviću i Vladimiru Milisavljeviću, kao i Sretku Kaliniću i Milošu Simoviću, odložen je za 15.mart, na predlog advokata odbrane.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.