Sudije puštaju pedofile, zločince i dilere!

Izvor: Press, 23.Mar.2013, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudije puštaju pedofile, zločince i dilere!

Uprkos mnogim manjkavostima reizbora sudija i tužilaca, čini se da su ipak mnoge sudije zaslužile "otkaz". Tako je zastario i predmet u kom je Pahomije bio optužen za silovanje, kao što je slučaj i oca Ilariona koji je bio kod sadašnjeg v.d. predsednika Vrhovnog kasacionog suda Dragomira Milojevića.
Dragomir Milojević je, podsetimo, 2009. godine bio razrešen sudijske funkcije, a jedan od razloga je bio i zastarevanje predmeta otac Ilarion, koji je bio optužen za pedofiliju.

Prema rečima izvora Pressonline iz vrha pravosuđa zbog toga je Milojević sve do 2012. godine radio kao advokat.
- Jedan od njegovih predmeta bio je i slučaj dvojice dilera okrivljenih za proizvodnju i prodaju droge, kao i za posedovanje laboratorije za proizvodnju marihuane na Bežanijskoj kosi. On je tada tu dvojicu dilera u rekordnom roku izvukao iz pritvora. Neko bi rekao da je to i posao advokata. Ali bi ovde trebali da se zapitamo koji su to moralni kavaliteti Milojevića, jer uprkos uvreženom mišljenju da bi advokati branili i đavola za novac, to ipak nije slučaj - kaže naš izvor.
Sagovornik Pressonline naglašava da je Milojević odlukom Ustavnog suda Srbije 2012.godine vraćen na posao u Vrhovni kasacioni sud, a ubrzo jer postao i v.d. predsednik tog suda i to nakon smene Nate Mesarović.
Zajedno sa Milojevićem, priča naš sagovornik, u predmetu te dvojice dilera bio je i nekadašnji sudija Zoran Tatalović, kog je javnost upoznala kada je oslobodio optužbi grupu Željka Maksimovića Make, koja se teretila za ubistvo policijskog generala Boša Buhe 2002. godine.

- Ipak treba reći da je ključnu ulogu u oslobađanju te dvojice dilera, koji su imali laboratoriju za proizvodnju marihuane na Bežanijskoj kosi, imala sudija Apelacionog suda u Beogradu Sonja Manojlović, što je još jedan pokazatelji kakve sudije su u pravosuđu. Naime, iako je Viši sud tražio da se dvojici dilera produži pritvor, Apelacioni sud, tačnije sudija Manojlović je odlučila da to ne učini - kaže izvor Pressonline i dodaje:
- Viši sud je naveo da traži da se produži pritvor ovoj dvojici jer je kod njih pronađeno 64 kliograma marihuane, 500 sadnica kanabisa, čitava laboratorija za proizvodnju marihuane, njihova organizovanost, kao i da je jedan od okrivljeni ranije osuđivan. Međutim, veće kojim je predsedavala sudija Manojlović nije smatrala to za dovoljnim razlozima, pa je oslobodila dilere čiju su branioci bili Milojević i Tatalović - ogorčeno kaže naš sagovornik.
On naglašava da je sudija Manojlović iz zatvora pustila Milorada Bracanovića, nekadašnjeg zamenika BIA koji je bio osuđen zbog neprijavljivanja ubistva Ivana Stambolića.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.