Izvor: B92, 05.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudije pred izazovom Miloševića

London, Pariz -- Britanski i fancuski dnevnici pišu da će Milošević Haškom tribunalu zadati "velike proceduarlne glavobolje".

Listovi navode veliki broj svedoka, više od 1.600, čije je svedočenje zatražio Slobodan Milošević, a među kojima je i više sadašnjih i bivših visokih zapadnih zvaničnika. Za izvođenje dokaza odbrane, sudsko veće Miloševiću odobrilo 150 dana.

Britanski dnevnik "Fajnenšal tajms" piše da će se izvođenje dokaza optužbe u protekle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dve godine verovatno pokazati kao lakši deo tog suđenja, jer Milosevićeva odbrana preti da prouzrokuje "veće proceduralne glavobolje" tročlanom sudskom veću. Miloševiću, koji je bio sklon da koristi unakrsna ispitivanja za duge govore, dat je relativno mali vremenski rok od četiri sata za uvodnu reč, piše FT.

Britanski dnevnik "Tajms" piše da se očekuje da Milošević tokom izvođenja dokaza odbrane optuži britanskog premijera Tonija Blera čije je svedočenje zatražio, kao i druge zapadne lidere za licemerje. Miloševićev nastup u sudu možda će nagovestiti šta da se očekuje od svrgnutog iračkog predsednika Sadama Huseina na budućem suđenju, dodaje list.

Francuski dnevnik "Mond" piše da je Milošević tokom dve godine izvođenja dokaza optužbe u Haškom tribunalu vodio "krstaški rat protiv Zapada, koga smatra odgovornim za nevolje bivših jugoslovenskih republika". To je linija odbrane koju će on, prema analitičarima, verovatno usvojiti, navodi list.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.