Sudija Rut Bejder Ginzberg ponovo ima rak, ali ne planira da se penzioniše

Izvor: VOA, 17.Jul.2020, 19:51

Sudija Rut Bejder Ginzberg ponovo ima rak, ali ne planira da se penzioniše

Sudija američkog Vrhovnog suda Rut Bejder Ginzberg saopštila je da joj se vratio rak i da je na hemoterapiji, ali da ne planira da se penzioniše. Ginzberg, koja ima 87 godina, bila je u bolnici ove nedelje zbog moguće upale. Kazala je da su joj posle dosadašnjeg tretmana smanjene izrasline na jetri i da će nastaviti s hemoterapijom svake dve nedelje. "Često sam govorila da ću ostati u sudu dok god mogu da obavljam posao punom parom. I dalje sam u potpunosti sposobna da to uradim", navela je Ginzberg u saopštenju, koje je objavio Vrhovni sud.  Kazala je i da njene nedavne hospitalizacije nisu bile povezane sa rakom. Tokom pregleda u februaru otkrivene su joj izrasline na jetri, a u maju je počela hemoterapiju. "Dobro je podnosim i ohrabrena sam uspehom trenutnog tretmana", navela je Ginzberg, liberalni sudija sa najdužim stažom u Vrhovnom sudu. Sudije američkog Vrhovnog suda se doživotno imenuju na taj položaj, a zdravlje Rut Bejder Ginzberg se pažljivo prati zato što pojedini strahuju da bi mogao da je zameni konzervativniji sudija. Predsednik Donald Tramp je na upražnjena mesta u Vrhovnom sudu do sada imenovao dvojicu konzervativnih sudija - Breta Kavanoa i Nila Gorsača.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

“OSTAĆU DA RADIM” Sudija američkog VRHOVNOG SUDA bori se sa rakom VIŠE OD 20 GODINA, a opaka bolest se ponovo vratila

Izvor: Blic, 18.Jul.2020, 10:15

Sudija američkog Vrhovnog suda Rut Bejder Ginzberg saopštila je danas da prima hemoterapiju jer opet ima rak, ali je poručila da ne planira da se penzioniše.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.