Izvor: B92, 29.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudbina većine nestalih nepoznata

Beograd -- Rukovodilac radnih grupa za nestale Fransoa Stam izjavio je danas da je rasvetljena sudbina trećine nestalih sa Kosova.

"Posao koji nas očekuje biće mnogo teži jer ima malo konkretnih i tačnih informacija o sudbini i mestima gde se nalaze nestale osobe. Sve strane treba da pojačaju napore u traženju informacija", rekao je Stam. Na današnjem sastanku predstavnika komisija za nestale osobe Prištine i Beograda navedeno je da treba intenzivirati dinamiku rada radne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grupe.

"Članovi radnih grupa za nestale pozvali su stalne posmatrače iz međunarodne zajednice i predstavnike porodica nestalih da igraju aktivniju i konstruktivniju ulogu u radu radne grupe", navodi se u saopštenju sa sastanka.

Stam je pozvao institucije Prištine i Beograda da ponovo potvrde opredeljenje koje su iskazale na početku procesa, "da kroz ovaj mehanizam sarađuju u ovom izuzetno značajnom humanitarnom pitanju".

Prema poslednjim podacima, na Kosovu se nestalim smatra još 2.047 osoba, od toga više od 500 Srba, 200 pripadnika ostalih zajednica i oko 1.300 Albanaca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.