Sudarila se dva broda u Crnom moru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2010, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudarila se dva broda u Crnom moru

SOFIJA -

U bugarskim vodama Crnog mora sudarila su se dva broda, od kojih je jedan potonuo i traga se za šest članova posade, dok su četvorica spasena, saopšteno je danas iz morske administracije Bugarske.

Potonuo je brod natovaren starim gvožđem, koji je plovio pod zastavom Sijera Leonea, četiri člana posade su spasena, dok se za šest traga.

Posadu broda činilo je devet sirijskih i jedan egipatski državljanin, saopštio je šef morske administracije Sergej >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Crnaklijski.

Drugi brod je tanker, ali zvaničnici kažu da nema opasnosti od izlivanja nafte.

Potonuli brod je putovao iz Varne ka Istanbulu, dok je tanker putovao ka Varni za tovar.

Uzrok sudara dva broda se još istražuje, ali najverovatnije je u pitanju nepravilno manevrisanje prilikom mimoilaženja, dodao je Crnaklijski.

Sudar se desio 20 kilometara južno od rta Emine, u bugarskim vodama Crnog mora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.