Sudar dva sportska aviona u Poljskoj

Izvor: RTS, 09.Jul.2014, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudar dva sportska aviona u Poljskoj

Dvojica Poljaka poginula, a još dve osobe ranjene u sudaru dva mala sportska aviona u vazduhu iznad grada Radom, južno od Varšave.

Nakon sudara u vazduhu, koji se dogodio oko podneva, jedan avion srušio se u jezero, a iz njega su spasioci izvukli mrtvog pilota i putnika, javlja Beta.

"Drugi se srušio kraj mesta Jedlinsk i zapalio, a vatrogasci su uspeli da ugase požar. Obe osobe su povređene i zbrinute", saopštio je poljskim medijima portparol Državne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vatrogasne straže Pavel Frontčak.

"Njihovo stanje je stabilno. Nije reč o teškim povredama. Sami su uspeli da se izvuku iz aviona", rekao je televiziji Polsat Karol Kješkovski iz lokalne vatrogasne straže.

To je druga nesreća malih sportskih aviona u Poljskoj u samo nekoliko dana, pošto se u subotu nakon poletanja srušio avion privatne padobranske škole, tipa "pajper", u kom je bilo 12 ljudi.

Nesreću je preživeo samo četrdesetogodišnji instruktor padobranskih skokova.

Prema nalazima veštaka i saznanjima iz istrage, avion sa padobrancima nije bio preopterećen, što se pojavilo kao prva verzija, već je za tragični pad aviona kriv kvar jednog od motora, sa kojim je i ranije bilo problema.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.