Sudan: 11 stradalih u poplavama

Izvor: B92, 06.Avg.2013, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudan: 11 stradalih u poplavama

Kartum -- U poplavama u Kartumu i drugim delovima Sudana poginulo je 11, a ugroženo gotovo 100.000 ljudi, saopštile su danas UN.

Dajući prvi zvanični bilans poplava, koje su otpočele 1. avgusta, Kancelarija UN za koordinaciju humanitarnih pitanja (OCHA) je objavila da su najviše ugroženi sudanski glavni grad i država Nil, na severu zemlje, ali da poplava ima u još pet sudanskih država, izveštava AFP.

U širem regionu Kartuma, poginulo je osam, a ugroženo gotovo 60.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljudi, navode UN, dodajući da je sistem odvodnjavanja u Kartumu veoma loš, zbog čega čak i male padavine mogu da izazovu poplave.

Ugroženom stanovništvu su hitno potrebna skloništa, ispravna voda, zdravstvene i sanitarne usluge, saopštila je kancelarija UN.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UN: U poplavama u Sudanu 11 poginulih, 100.000 ugroženih

Izvor: Blic, 06.Avg.2013

U poplavama u Kartumu i drugim delovima Sudana poginulo je 11 a ugroženo je gotovo 100.000 ljudi, saopštile su danas UN...Dajući prvi zvanični bilans poplava, koje su otpočele 1. avgusta, Kancelarija UN za koordinaciju humanitarnih pitanja je objavila da su najviše ugroženi sudanski glavni grad...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.