Sud za zločine OVK nepravedan, protestovaćemo

Izvor: B92, 23.Jan.2020, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sud za zločine OVK nepravedan, protestovaćemo"

Predsednik Organizacije ratnih veterana OVK Hisni Gucati izjavio je da je Specijalni sud za ratne zločine te ekstremističke grupe neprihvatljiv i nepravedan.

Gucati nije isključio mogućnost protesta kako bi se pokazalo da je rat OVK čist i da nema nikakve veze sa onim za šta se optužuju njeni pripadnici.

"Tačno je da je Specijalni sud ovu godinu započeo sa veoma visokom stopom poziva. Do sada je pozvano 10 veterana OVK od kojih su četvorica pozvani kao osumnjičeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i šestorica kao svedoci. Za nas je to neprihvatljivo, a razlog je što je to jednostran i nepošten sud. Oštro se protivimo i kažemo da je OVK vodila pravedni rat u našoj zemlji kojim smo se suprotstavili i uklonili srpsku vojsku sa Kosova", rekao je Gucati.

On je zatražio da se lokalni sudovi bave srpskim zločinima na Kosovu, jer je, kako tvrdi, počinjeno 460 zločina, a još nema osuđenih Srba.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.