Sud u Prištini ukinuo pritvor poslanicima

Izvor: N1 televizija, 29.Dec.2017, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud u Prištini ukinuo pritvor poslanicima

Osnovni sud u Prištini odlučio je da ukine pritvor poslanicima Samoopredeljenja Aljbinu Kurtiju i Doniki Kadaj Bujupi, koji su u pritvoru od 27. novembra.

U istom predmetu za koriščenje oružja ili opasnog sredstva i ometanja službenog lica u vršenju dužnosti, optuženi su i poslanici Samoopredeljenja Faton Topali i Aljbuljena Hadžiu.

U obrazloženju odluke suda se navodi da su prestali razlozi zbog kojih su oni držani u pritvoru.

Predsednik sudskog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << veća u tom procesu Bećir Kaludra, kako su preneli mdiji, ocenio je pre dva dana da su optuženi "izbegavali kontakte sa državnim organima, nikada nisu pronađeni u svojim stanovima, te je zbog toga sud došao do zaključka da su se oni skrivali".

Takođe, on je rekao da se prisustvo optuženih na sudskom ročištu ne može obezbediti nekom "mekšom" merom i da za sada nema druge mere osim pritivora kojom se može obezbediti prisustvo optuženih na ročištu.

Sud je nakon što je saslušao završne reči tužioca koji je zatražio kažnjavanje optuženih, odbrane i optuženih odlučio da 3. januara objavi presudu.

Kurti je u završnoj reči kazao da njihovo delovanje predstavlja parlamentarnu neposlušnost, a ne krivično delo.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.