Sud odbio Radulovićevu tužbu protiv Šešelja!

Izvor: Mondo, 20.Sep.2017, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud odbio Radulovićevu tužbu protiv Šešelja!

U Prvom osnovnom sudu nije održano pripremno ročište po tužbi za klevetu lidera Pokreta "Dosta je bilo" Saše Radulovića protiv predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja. Sud odbio tužbu, Radulović se nije pojavio.

Foto: Mondo/ Goran Sivački

Ročište je odloženo zato što se Saša Radulović, kao ni njegov advokat nisi pojavili u sudu.

"Sud je odbio Radulovićevu tužbu po automatizmu jer se on a ni njegov zastupnik nisu pojavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na pripremnom ročištu, što po zakonu znači da predsednik tog pokreta odustaje od tužbe", rekla je agenciji Beta portparolka suda Ivana Ramić.

Lider radikala nije želeo da uđe u sud, pošto ulazak nije bio dozvoljen snimatelju SRS.

Šešelj je ispred zgrade suda rekao novinarima da ne zna zašto ga je Radulović tužio, jer tužbu još nije dobio, a da u sud nije želeo da uđe jer snimatelju SRS, iako su poslate akreditacije, nije dozvoljen ulaz.

On je dodao da za njega predstavlja pravu poslasticu to što ga je Radulović tužio i da će na sledeće ročište morati da ga privede policija.

Vučić: Saša Radulović je moja najveća greška

Prethodno je sudska straža obavestila Šešelja da u sud ne može da uđe snimatelj sa kamerom, uz objašnjenje da nije akreditovan.

Na pitanje novinara da li su akreditacije poslate, Šešelj je odgovorio potvrdno a da iz suda ništa nije stiglo na adresu SRS, što su oni protumačili kao da je akreditacija prihvaćena.

Šešelj: U Hag samo ako me isporuče

Portparolka suda Ivana Ramić rekla je agenciji Beta da će u takvim slučajevima sudija u predmetu verovatno zakazati novi termin.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.