Sud odbacio tužbu protiv pregledanja laptopova na granicama

Izvor: Kurir, 31.Dec.2013, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud odbacio tužbu protiv pregledanja laptopova na granicama

NJUJORK - Njujorški sud odbacio je tužbu Udruženja nacionalnih fotoreportera SAD i još nekoliko stranaka koje su se bunile protiv pregledanja laptopova na američkim granicama.

Udruženje nacionalnih fotoreporeta SAD, advokati i jedan francusko-američki student uložili su tužbu 2010. pred bruklinskim federalnim sudom zbog toga što su im konfiskovani laptopovi na američko-kanadskoj granici.

Tužioci su tvrdili da su carinici povredili građanska prava pregledajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << laptopove na američkoj granici bez razumne sumnje.

Sud se nije složio, navodeći da razumna sumnja nije potrebna kada se radi o pregledima na granicama. Advokat Sindikata američkih civilnih sloboda saopštio je da ta organizacija razmatra da se žali na odluku bruklinskog suda.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Sud: Legalno pregledanje laptopova

Izvor: B92, 01.Jan.2014, 00:15

Njujork -- Njujorški sud odbacio tužbu Udruženja nacionalnih fotoreportera SAD i još par stranaka koje su se bunile protiv pregledanja laptopova na američkim granicama...Udruženje nacionalnih fotoreporeta SAD, advokati i jedan francusko-američki student uložili su tužbu 2010. pred bruklinskim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.