Sud nije odleteo u vazduh

Izvor: Politika, 28.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud nije odleteo u vazduh

Zbog lažne dojave o bombi, koja će eksplodirati u devet sati, kako je najavio muški glas, svi zaposleni izašli, mada zakazanih suđenja nije ni bilo

PIROT – Dva sata posle prve dojave da su u zgradi Okružnog i Opštinskog suda u Pirotu podmetnute dve eksplozivne naprave, oko dve stotine zaposlenih vratilo se na posao. Kriminalistički tehničari su posle detaljnog pregleda prostorija Suda utvrdili da je reč o lažnoj dojavi. U oba suda kažu da nisu bila zakazana >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << suđenja "visokog rizika". U Pirotu do sada nije zabeležena nijedna lažna dojava o podmetnutim bombama.

Prema rečima predsednice Opštinskog suda u Pirotu Jelisavete Manić, prvu dojavu dobila je njena sekretarica u osam časova i deset minuta i tada je nepoznati muškarac rekao da su u sudu postavljene dve eksplozivne naprave.

– Deset minuta kasnije, u drugoj dojavi, rekao je da će bombe eksplodirati u devet sati i da će ceo sud leteti u vazduh – rekla je Jelisaveta Manić, koja je posle prve dojave obavestila policiju.

Zaposleni u pravosuđu, ali i u Centru za socijalni rad i Javnom urbanističkom preduzeću, koje su smeštene u ovoj zgradi, u roku od pet minuta napustili su zgradu. Jedna od radnica u pravosuđu kaže da u tom trenutku nije znala šta se dešava.

– Slučajno sam čula da je podmetnuta bomba u zgradi i šokirala sam se. Još ne mogu da se smirim, jer se ovo do sada nije dešavalo.

Pripadnici Policijske službe u Pirotu su reagovali odmah i blokirali saobraćaj u Ulici srpskih vladara i u okolnim ulicama. Milan Jovanović, portparol Policijske uprave u Pirotu, rekao je da su policijski službenici kriminalističke tehnike obavili kontradiverzioni pregled svih prostorija u sudu i utvrdili da je reč o lažnoj dojavi.

– Preduzećemo sve potrebne mere da pronađemo lica koja su prijavila podmetanje bombe – rekao je Jovanović.

Inače, u Okružnom sudu za danas nije bilo zakazano nijedno suđenje, dok su u Opštinskom sudu bile uobičajene građanske parnice. Zgradu suda obezbeđuju samo dva nenaoružana radnika. Kako je rekla predsednica Opštinskog suda u narednom periodu bi trebalo da se formira pravosudna straža za oba suda i tužilaštva i da će zaposleni biti uniformisani i sa oružjem.

M. Penčić

[objavljeno: 28.12.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.