Sud bi trebalo da iseljava nasilnike iz kuće

Izvor: B92, 11.Dec.2015, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sud bi trebalo da iseljava nasilnike iz kuće"

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović poručila je da bi sud trebalo da iseljava nasilnike iz kuće, kao i da bi tu stavku trebalo uneti u Krivični zakon.

U porodičnom zakonu je jasno da nasilnik treba da bude sklonjen iz kuće, a da žrtva ostaje u kući, a takvu odluku naravno donosi sud, rekla je Mihajlović Tanjugu na marginama Gala večeri Komore italijansko-srpskih privrednika.

To je prihvatljivije i mnogo bolje, navodi ona, i dodaje da se oko toga slaže vladino >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost na čijem je čelu.

“Mi smo formirali u vladi jednu radnu grupu koja bi trebalo da uskladi Porodični i Krivični zakon, tako da se u Krivičnom nađe odredba da nasilnik treba da napusti dom, a da žrtva ostaje u domu. Naravno, tu odluku donosi sud kao privremenu meru, ali brzu i hitnu meru izlaska iz doma”, objasnila je Mihajlović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.