Sud: Stefan Karić mora u zatvor

Izvor: B92, 19.Mar.2012, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud: Stefan Karić mora u zatvor

Beograd -- Prvi osnovni sud ponovo odbio molbu Stefana Karića za odlaganje izdržavanja jednogodišnje kazne zatvora na koju je osuđen zbog izazivanja saobraćajne nesreće.

U toj saobraćajnoj nesreći bila je teško povređena Karićeva saputnica Stanislava Pavlović.

Portparolka suda Ivana Ramić je napomenula da Karić (27) ima pravo da se žali Višem sudu u Beogradu, a da će o njegovoj žalbi odlučiti predsednik tog suda, koji je početkom godine već ukinuo jedno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rešenje o odbijanju zahteva za odlaganje kazne.

Sin odbeglog biznismena Sretena Karića je tražio da mu se odloži izdržavanje kazne zbog zdravstvenih razloga.

On je prvobitno trebalo da se javi na odsluženje kazne zatvoru u Padinskoj skeli 1. decembra 2011. ali je pet dana pre toga zatražio odlaganje izvršenja.

Shodno Zakonu o izvršenju krivičnih sankcija, odobrenje za odlaganje izvršenja kazne dozvoljava se iz tačno nabrojanih razloga, među kojima su teška bolest, završetak školovanja ili neodložnog posla i drugi.

Stefan Karić je decembra 2010. presudom Apelacionog suda pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora, jer je "bezobzirnom vožnjom" pod dejstvom alkohola izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povređena Stanislava Pavlović (37).

Apelacioni sud je tom odlukom preinačio prvostepenu presudu kojom je Karić kažnjen novčanom kaznom od 800.000 dinara.

Potom je Prvi osnovni sud u Beogradu 15. jula 2011. usvojio predlog Karića i dozvolio mu da kaznu izvrši u kućnom zatvoru, uz primenu mere elektronskog nadzora, ali je i tu odluku pobio Apelacioni sud i u septembru potvrdio svoju raniju pravosnažnu presudu da Karić mora da odsluži kaznu u zatvoru.

Prema obrazloženju Apelacionog suda, ne bi bilo opravdano odobrenje kućnog zatvora s obzirom na posledice koje je pretrpela Pavlovićeva, kao i na ispoljenu bezobzirnost Karića, koja se ogleda u brzini kojom je upravljao vozilom.

Stefan Karić je osuđen zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja učinjenog iz nehata, jer je 29. aprila 2005. godine vozio BMW brzinom od 148 kilometara na sat, u alkoholisanom stanju, udarivši u banderu na Dedinju. Tom prilikom Pavlovićeva je zadobila teške telesne povrede.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefan Karić mora u zatvor

Izvor: S media, 19.Mar.2012

Prvi osnovni sud u Beogradu ponovo je odbio molbu Stefana Karića za odlaganje izdržavanja jednogodišnje kazne zatvora na koju je osuđen zbog izazivanja saobraćajne nesreće 2005. godine u kojoj je teško povređena njegova saputnica Stanislava Pavlović, izjavila je danas portparol suda Ivana Ramić...Ramić...

Nastavak na S media...

Stefan Karić ide u zatvor

Izvor: Politika, 19.Mar.2012

Prvi osnovni sud u Beogradu ponovo je odbio molbu Stefana Karića (27) za odlaganje izdržavanja jednogodišnje kazne zatvora na koju je osuđen zbog izazivanja saobraćajne nesreće 2005. godine u kojoj je teško povređena njegova saputnica Stanislava Pavlović, izjavila je juče za Tanjug portparol...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.