Sud: Britanija kršila Evropsku konvenciju o ljudskim pravima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2018, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud: Britanija kršila Evropsku konvenciju o ljudskim pravima

Evropski Sud za ljudska prava presudio je danas da je Velika Britanija masovnim prisluškivanjem i nadzorom informacija prekršila pravo na privatnost koje garantuje Evropska konvencija o ljudskim pravima.

Sud smatra da nije bilo dovoljno kontrole tokom izbora meta za prisluškivanje i da ne postoje nikakve sigurnosne mere, prenosi AP.

Ovaj slučaj su Evropskom sudu za ljudska prava predale nevladine organizacije i organizacije za odbranu ljudskih prava nakon otkrića >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bivšeg saradnika Nacionalne bezbednosne agencije SAD (NSA) Edvarda Snoudena o masovnom prisluškivanju koje su sprovodile američka i britanska vlada.

Britanija je izmenila svoje zakone o prisluškivanju od početka sudskog procesa, i tvrdi da sada postoji više sigurnosnih mera.

Grupe za ljudska prava, međutim, smatraju da je vlada i dalje previše "napadna".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.