Sud BiH: Uhapšeni u akciji „Rez“ pušteni iz pritvora, određene mjere zabrane kretanja

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jan.2016, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud BiH: Uhapšeni u akciji „Rez“ pušteni iz pritvora, određene mjere zabrane kretanja

SARAJEVO - Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za ukidanje pritvora i određivanje mjera zabrane, Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje kojim je usvojen prijedlog te je osumnjičenima Elviru Muratoviću, Kamlu Muriću, Semiru Salkoviću, Zulfi Alajbegoviću, Edinu Tabakoviću, Darku Peci, Elviru Mašiću i Adisu Kešanu ukinut pritvor i određene mjere zabrane, saopšteno je danas iz Suda BiH.

„Mjere se odnose na zabranu napuštanja boravišta (kretanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << osumnjičenih se ograničava isključivo na njihov dom) uz obavezu ovlaštenih službenih lica da vrše svakodnevne nasumične kontrole poštivanja ove mjere) i putovanja (uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korištenja lične karte za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine)“, dodaje se u saopštenju.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršiće se svaka dva mjeseca.

U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mjere zabrane, može im se odrediti mjera pritvora.

Elvir Muratović, Kemal Murić, Semir Salković, Zulfo Alajbegović, Edin Tabaković, Darko Peco , Elvir Mašić i Adis Kešan uhapšeni u akciji „Rez“ osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organiziranje – pripadanje terorističkoj grupi, a u vezi s krivičnim djelom terorizam, navodi se u saopštenju

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Ukinut pritvor uhapšenima za planiranje napada u Sarajevu

Izvor: RTS, 21.Jan.2016, 05:06

Sud Bosne i Hercegovine ukinuo je pritvor osmorici osumnjičenih da su tokom novogodišnjih praznika planirali terorističke napade u Sarajevu i odredio im mere zabrane kretanja. . Osumnjičenima je određen kućni pritvor,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.