Subvencionisani dinarski gotovinski krediti u Unikredit banci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2010, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subvencionisani dinarski gotovinski krediti u Unikredit banci

BEOGRAD - Svi zainteresovani građani od danas mogu da u ekspoziturama Unikredit banke podnesu zahtev za subvencionisane dinarske gotovinske kredite, saopštila je ta banka.

I Sosijete ženeral banka u programu

Sosijete ženeral banka potpisala je danas ugovor sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja i Fondom za razvoj, čime se uključila u novi program dinarskih kredita koje subvencioniše Vlada Republike Srbije, saopšteno je iz te banke.

Novi paket subvencionisanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kredita uključuje dinarske gotovinske kredite u iznosu do 300 hiljada dinara i potrošačke kredite čiji iznos zavisi od kreditne sposobnosti klijenta.

Krediti se odobravaju sa grejs periodom od 12 i rokom otplate od 36 meseci. Kamatna stopa je fiksna i iznosi 7,5 odsto za klijente sa primanjima do 30.000, odnosno 8,95 za klijente sa primanjima do 80.000 dinara.

Dinarski potrošački krediti mogu se iskoristiti za kupovinu robe proizvedene u Srbiji i plaćanje domaćih turističkih putovanja.

"Interesovanje je veliko i već u ovom trenutku preko hiljadu zainteresovanih klijenata posetilo je naše ekspoziture širom Srbije", izjavio je član Izvršnog odbora Sosijete ženeral Srbija Miroslav Rebić.

Zahtev za tu vrstu kredita mogu podneti stalno zaposleni građani i penzioneri, a pozajmica se odobrava bez žiranata i bez obaveze prenosa primanja na račun u Unikredit banci.

Krediti će biti odobravani u iznosu od 25.000 do 300.000 dinara, na period otplate do tri godine, sa grejs periodom od 12 meseci.

Kamatna stopa za subvencionisani dinarski gotovinski kredit je fiksna, a zavisi od visine mesečnih primanja klijenta, navedeno je u saopštenju.

Tako će za klijente čija zarada ili penzija ne prelaze 30.000 dinara kamatna stopa na godišnjem nivou iznositi 7,5 odsto, dok će za klijente sa primanjima od 30.000 do 80.000 dinara kamatna stopa biti 8,95 odsto godišnje.

"Očekujemo da će interesovanje za ove kredite biti veliko, naročito kada se uzme u obzir jednocifrena kamatna stopa i činjenica da kod dinarskih kredita ne postoji rizik od promene kursa", izjavio je direktor Direkcije za komercijalne poslove Unikredit banke Nikola Vuletić.

"Mi već duži period radimo na promovisanju kredita u domaćoj valuti, što dokazuje i činjenica da udeo čistih dinarskih kredita u našem ukupnom kreditnom portfoliju konstantno raste. Samo u poslednjih mesec dana oko 80 odsto klijenata se opredelilo za kredite u dinarima", rekao je Vuletić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.