Subotica: Toplana nastavlja da greje

Izvor: B92, 14.Apr.2021, 13:25

Subotica: "Toplana" nastavlja da greje

Iako bi grejna sezona zvanično trebalo da se završi sutra, JKP "Subotička toplana" nastaviće da isporučuje toplotnu energiju svojim korisnicima najkasnije do 30. aprila, ukoliko spoljnja temperatura u večernjim časovima bude iznosila 12 ili manje stepeni.

Gradskom Odlukom o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom, propisano je da grejna sezona zvanično traje do 15. aprila, ali je "Toplana" dužna da toplotnu energiju isporučuje svojim korisnicima i nakon tog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << datuma, ukoliko prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda spoljna temperatura tri dana uzastopno u 21 čas iznosi 12 ili manje stepeni.

"U tom režimu rada bićemo sve do 1. maja, nakon čega moramo da krenemo u proces remonta. To znači da tada moramo da prekinemo grejnu sezonu i započnemo remont za narednu 2021/2022. sezonu. Kada otvorimo kotlove, ni sami ne znamo šta ćemo zateći u njima i zbog toga je važno da na vreme krenemo sa remontom, kako bismo sve nepoznanice otklonili najkasnije do 15. septembra, kada treba da budemo u režimu spremnosti za novu grejnu sezonu". kaže direktor preduzeća Predrag Bobić za portal subotica.com.

Grejna sezona koja se polako privodi kraju počela je 12. oktobra prošle godine, a kako ističe Bobić, protekla je bez većih problema i žalbi građana.

"Nismo imali nikakvih ispada iz sistema, a iako još čekamo zvaničan izveštaj za celu grejnu sezonu, mogu da kažem da smo imali rekordno mali broj pritužbi i žalbi građana. Uglavnom su to bile žalbe na curenje na radijatorima ili na ambijentalnu temperaturu zbog vazduširanja i slično, ali nijedan krupniji problem nismo imali ove sezone, osim jednog dana na početku, kada "Srbija gas" nije isporučivao gas na teritoriji cele Vojvodine", ističe Bobić.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, do kraja ove nedelje najviša dnevna temperatura neće prelaziti 13 stepeni, dok će najniža iznositi 0 stepeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Danas kraj grejne sezone, većina toplana nastavlja da greje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2021, 09:46

Iako se grejna sezona danas zvanično završava većina toplana u Srbiji nastaviće da greje zbog niskih prosečnih temperatura za ovaj period godine...Meteorolozi su najavili da će i narednih dana biti hladno, pa su Beogradske elektrane produžile grejanje...Toplotni izvori Beogradskih elektrana, 14...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.