Stvoreni uslovi za vanredno zasedanje Skupštine Crne Gore

Izvor: B92, 01.Avg.2022, 16:19

Stvoreni uslovi za vanredno zasedanje Skupštine Crne Gore

Klub poslanika Demokratske partije socijalista Mila Ðukanovića podneo je danas inicijativu za sazivanje vanrednje sednice Skupštine Crne Gore.

Time su stvoreni uslovi da ona bude održana 16. avgusta.

Inicijativu je, prenosi podgorički portal CdM, potpisalo 40 poslanika, 28 poslanika DPS, po tri poslanika Socijaldemokrata i Bošnjačke stranke, dva poslanika Socijaldemokratske partije i po jedan poslanik liste Crno na bijelo, Liberalne partije, Albanske liste i Albanske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koalicije.

Sazivanje vanredne sednice nužno je jer Skupština Crne Gore nije juče, poslednjeg dana redovnog prolećnog zasedanja glasala o četvorici kandidata za Sudski savet, Anketnom odboru za ispitivanje dešavanja na Belvederu 4. i 5. septembra prošle godine, kao i o osnivanju opštine Zeta.

Razlog što se o ovim tačkama nije glasalo je to što je predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Ðurović i juče zadržana na medicinskom ispitivanju u Kliničkom centru Crne Gore, pa Skupština nije zasedala.

Ðurovićevoj je pozlilo tokom zasedanja u subotu i prebačena je u Klinički centar, a niko nije mogao da je zameni, jer je i potpredsednika Branka Bošnjak u samoizolaciji zbog infekcije korona virusom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.