Studirajte vanzemaljce

Izvor: Mondo, 03.Feb.2013, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studirajte vanzemaljce

Univerzitet u Škotskoj nudi predmet koji se bavi izučavanjem "vanzemaljskog života".

Univerzitet u Edinburgu u okviru studija prirodnih nauka nudi i kurs o "astrobiologiji i potrazi za vanzemaljskim životom". Prijave stižu iz cele Evrope, ali i Kanade, Amerike i Kine.

"Zapanjeni smo ogromnim interesovanjem koje su izazvala ova predavanja. Svakodnevno primamo nove prijave, a često uopšte nije reč o našim studentima, već deci iz srednje škole, pa čak i penzionerima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koje zanimaju vanzemaljci", kaže profesor astrobiologije Čarls Kokel.

On je objasnio da kurs obuhvata istoriju nastanka života na Zemlji, i uporednu analizu planeta na kojima bi, tehnički, mogli na sličan način da se razviju neki oblici života.

"Ponosni smo što je ovaj kurs privukao toliku pažnju, i što možemo da se pohvalimo učenicima iz celog sveta", rekao je on i dodao da je kurs sada postoji i u dopisnoj formi, zbog ogromnog interesovanja ljudi koji ne žive u Škotskoj.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.