Studija: Antitela od kovida - 19 traju do 8 meseci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2021, 13:14

Studija: Antitela od kovida - 19 traju do 8 meseci

Anititela stvorena kod pacijenata koji su preležali virus kovid-19 ostaju kod pacijenata još najmanje osam meseci nakon dijagnoze, bez obzira na težinu bolesti, starost pacijenta ili prisustvo drugih bolesti, pokazala je najnovija studija objavljena danas u časopisu Nature Communications.

Kako se navodi u istraživanju, koje je sprovela bolnica San Rafaele u Milanu, oni koji ne uspeju da proizvedu antitela u prvih 15 dana od infekcije imaju veće šanse da razviju teži oblik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bolesti.

Grupu pacijenata činilo je 67 odsto muškaraca, prosečne starosti 63 godine, od kojih je polovina imala i pridružene bolesti.

Rezultati sudije pokazuju da je 79 odsto pacijenata uspešno razvilo ova antitela.

Istraživanje na sveobuhvatan način mapira evoluciju odgovora antitela na Kovid-19 i pruža važne indikacije kako za kliničko lečenje bolesti tako i za epidemiološko zaustavljanje epidemije.

Sprovedena je na 162 pozitivna pacijenta sa različitim simptomima koji su kovid preležali u prvom talasu u martu i aprilu prošle godine, najkasnije u novembru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Antitela nakon korone prisutna su najmanje osam meseci

Izvor: Danas, 11.Maj.2021

Antitela koja neutrališu kovid prisutna su u krvi najmanje osam meseci nakon infekcije, pokazuje danas objavljena italijanska studija.

Nastavak na Danas...

Studija: Antitela od kovida traju do osam meseci

Izvor: Radio 021, 11.Maj.2021

Anititela stvorena kod pacijenata koji su preležali virus kovid-19 ostaju kod pacijenata još najmanje osam meseci nakon dijagnoze, pokazuje studija objavljena danas u časopisu Nature Communications.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.