Studentkinja tužila Tominog savetnika

Izvor: Vesti-online.com, 08.Apr.2014, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studentkinja tužila Tominog savetnika

Studentkinja Pravnog fakulteta u Beogradu, koja ima prosek ocena 9,7, tužila je svog profesora i savetnika predsednika Srbije Olivera Antića. Na tužbu studentkinje profesor je odgovorio da je "beznačajna s obizirom na to kakvu on političku poziciju zauzima".

Oliver Antić, profesor i predsednikov savetnik

 

Profesor Antić je na ispitu oborio studentkinju K.P. pošto ga je ona prijavila dekanu da ne dolazi na posao. Studentkinja je ispit položila pred >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << komisijom, a 7. marta protiv Antića je podnela krivičnu prijavu za diskriminaciju.

 

"Povodom prigovora studentkinje na ispit, Oliver Antić je pred dekanom Simom Avramovićem odgovorio da je ona beznačajna, s obizirom na to kakvu on političku poziciju zauzima i da njena reč ne znači ništa u odnosu na njegovu", navodi se u krivičnoj prijavi koja je predata tužilaštvu.

Antić od sredine 2012. godine, otkad ga je predsednik Srbije Tomislav Nikolić imenovao za svog savetnika, nije ispitivao studente na Pravnom fakultetu u Beogradu, gde je redovan profesor i gde redovno prima platu. Studente su ispitivali docent Nenand Tešić i asistent Marko Perović, što je zabranjeno. O tome je bilo reči na Naučno nastavnom veću fakulteta 24. februara, kada je konstantovano da asistenti i docenti ne mogu da ispituju. Posle prijave studentkinje i sednice veća, za Antićeve predmete uveden je eliminacioni pismeni ispit.

Inače, pored plate, Antić na fakultetu dobija i dodatak za ispitivanje, po izašlom studentu. To je trajalo sve dok ga studentkinja četvrte godine K.P. nije prijavila 11. februara, dan pošto se nije pojavio na ispitu iz obligacionog prava. Na ispitu su bili docent Tešić, koji čak nije na tom predmetu, i asistent Perović.

Posle prijave studentkinje, Antić se lično pojavio 19. februara da je ispituje, ali ju je oborio. Ona je zbog toga podnela još jednu prijavu dekanu Avramoviću, tražeći da sipit polaže pred komisijom iz koje bi bio izuzet profesor Antić. To je prihvaćeno i ona je položila.

Njena majka je podnela 7. marta republičkom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Antića zato što je "iskorišćavanjem svog sluižbenog položaja i olašćenja studentkinji K.P. naneo štetu i teže povredio njeno pravo da bude objektivno ocenjena, odnosnom studiranje pod jednakim uslovima i bez diskriminacije".

 

Antić nije želeo da komentariše optužbe na svoj račun.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.