Studenti udahnuli život Otvorenoj biblioteci

Izvor: Blic, 09.Dec.2011, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti udahnuli život Otvorenoj biblioteci

U nameri da ožive prvu Otvorenu biblioteku u Srbiji, koja je pre mesec dana postavljena u Knez Mihailovoj ulici, studenti andragogije sa Filozofskog fakulteta danas su poklanjali knjige i razgovarali sa prolaznicima o značaju biblioteke.

- Pošto je do sada bila gotovo sasvim prazna, studenti okupljeni u aktivističkoj grupi Klub studenata Andragogije (KSA) odlučili su da svojim zalaganjem promene Otvorenu biblioteku. Da ne bi bila samo lepa ideja, a tužan prizor, Otvorena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biblioteka grada Beograda ponovo živi - kaže Suzana Strajinović, koja je redakciji "Blica" prosledila fotografije sa današnje akcije.

Studenti su danas sa prolaznicima razgovarali o značaju biblioteke i važnosti knjige u društvu.

Ostavite poruku budućem čitaocu u knjizi

Knjige koje ostavite možete obeležiti imenom, datumom ili rečju kako biste poslali poruku budućem vlasniku ili korisniku knjige.

Otvorena biblioteka, u početku namenjena razmeni knjiga na nemačkom jeziku, funkcioniše tako što knjigu koju uzmete možete zameniti svojom ili je vratiti nakon čitanja.

Broj knjiga nije ograničen, ne postoji članska karta, registracija ili rok do kog knjiga mora biti vraćena.

Projekat Otvorena biblioteka inicirala je Gete Gerila, sastavljena od mladih ljudi između 20 i 25 godina, koji u saradnji sa Gete Institutom predlažu i organizuju programe kako bi mladima u Srbiji približili nemački jezik i kulturu.

Pogledajte kako je danas izgledala Otvorena biblioteka:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.