Studenti rešavaju studije slučaja

Izvor: B92, 03.Apr.2013, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti rešavaju studije slučaja

Beograd -- Na FON-u se okupilo 12 internacionaonlnih univerzitetskih ekipa, čime je počelo prvo globalno takmičenje u rešavanju studije slučaja u Jugoistočnoj Evropi.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović, koji je otvorio takmičenje, kazao je da suština studije slučaja u tome da studenti razumeju kulture drugih nacija, da nauče da razmišljaju i primene nauceno u rešavanju studije slučaja.

Obradović je podsetio da su naši studenti prethodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godina bili prvi u Evropi, a drugi u svetu u rešavanju studije slučaja.

"Kada vidim koliko kompanija podržava ovo takmičenje, mislim da smo rešili pitanje koje muči većinu visokoškolaca, a to je kako naći posao kad se završi fakultet. Ne treba sumnjati u to da oni koji podržavaju takmičenje medju ovim mladim ljudima mogu da nadju svoje buduće zaposlene", istakao je Obradović.

Gosti Fakulteta organizacionih nauka su ekipe sa univerziteta, Džordžtaun, MekGil, Nanjang, Sajmon Frejzer, Singapur, Tajland, Oakland, Mančester, Južna Kalifornija, Vitez iz Bosne i Hercegovine i Kopengagen bizniš škola.

Takmičenje će trajati do 7. aprila, kada će takmičari imati priliku da dva puta predstave svoja rešenja pred kompetentnim žirijem koji čine lideri vodećih kompanija iz Srbije. Ovo takmičenje organizuju FON i Centar za promociju nauke.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Unapređen kvalitet obrazovanja"

Izvor: B92, 03.Apr.2013

Beograd -- Svečana akademija povodom 4.aprila - Dana studenata održana je u Studentskom gradu, uz poruku resornog ministra i rektora akademcima da što pre završe fakultet...Oni su studentima poručili da uče, zaposle se i plaćaju porez ovoj državi...Akademiju je, povodom 4. aprila, organizovala...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.