Studenti protestuju ispred Ministarstva prosvete

Izvor: Kurir, 18.Okt.2012, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti protestuju ispred Ministarstva prosvete

Tražimo izmenu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, kako bi mogli nakon završetka studija da predajemo likovnu kulturu u školama", rekla je predsenica studentskog parlamenta te škole Ivona Petrović

BEOGRAD - Studenti visoke škole likovnih i primenjenih umetnosti, njih stotinak, protestuju ispred Ministarstva prosvete, jer njihovo zvanje strukovni likovni umetnik ne postoji u zvaničnom šifrarniku, pa nakon studija ne mogu da se zaposle.

"Tražimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << izmenu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, kako bi mogli nakon završetka studija da predajemo likovnu kulturu u školama", rekla je predsenica studentskog parlamenta te škole Ivona Petrović.

Škola je, kako kaže, akreditovana i tokom akreditacije izbrisano je zvanje nastavnik likovne kulture, a novi nije dodat, rekla je ona, i navela da studenti ove škole ne mogu da završe ni specijalizaciju, jer ona ne postoji.

Njima su se pridružili i studenti Fakulteta likovnih umetnosti koji već četvrti dan protestuju i traže da svi koji su ostvarili 60 ESP bodova studije nastave kao budžetski studenti, dok oni koji imaju 56 ESP bodova budu oslobođeni plaćanja školarine, kao i da se poveća kvota za master studije.

Delagacija studenata čeka da ih prime u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Studenti protestuju na trotoaru, a saobraćaj normalno funkcioniše.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest studenata likovnog

Izvor: B92, 18.Okt.2012

Beograd -- Studenti visoke škole likovnih i primenjenih umetnosti protestovali su ispred Ministarstva prosvete jer njihovo zvanje ne postoji u zvaničnom šifrarniku...Naime, zbog toga oni, nakon završetka studija, ne mogu da se zaposle..."Tražimo izmenu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.