Studenti opet u protestnoj šestnji

Izvor: Vesti-online.com, 03.Dec.2009, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti opet u protestnoj šestnji

Nezadovoljni zaključcima Vlade Srbije studenti su u četvrtak, oko 14.30 časova, ponovo sa Platoa kod Filozofskog fakulteta krenuli u protestnu šetnju do Nemanjine 11, gde će od nadležnih tražiti dodatna objašnjenja vezana za ispunjenje njihovih zahteva a u tome ih je podržao i Ljubisav Đokić, poznatiji kao Bagerista Džo.

Studenti su se sa platoa kod Filozofskog fakulteta uputili ka Vladi Srbije, gde su nameravali da zatraže objašnjenje vladinih zaključaka, ali su, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nakon jednočasovnog zadržavanja ispred Ministarstva prosvete u Nemanjinoj ulici, zahteve predali na pisarnici tog ministarstva.

Akademci su i u četvrtak blokirali saobraćaj trasom kojom su se kretali, na Terazijama, Ulicom kralja Milana, na Slaviji i u Nemanjinoj ulici. Na Slaviji ih je čekao Bagerista Džo, dok je u Nemanjinoj ulici, preko puta sedišta većine ministarstava, bilo parkirano nekoliko bagera firme "Šumadija put" iz Ripnja.

Kako su najavili organizatori protesta, nezadovoljni studenti traže da im Vlada precizira kada i na koji način će biti ispunji zaključci koje je sama donela, a posle protestnih studentskih šetnji održanih prošle nedelje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.