Studenti niškog Pravnog fakulteta pobedili u simulaciji suđenja iz oblasti diskriminacije

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Dec.2017, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti niškog Pravnog fakulteta pobedili u simulaciji suđenja iz oblasti diskriminacije

Tim studenata Pravnog fakulteta u Nišu je pobedio na usmenom delu Nacionalnog takmičenja u simulaciji suđenja iz oblasti diskriminacije "Osudi diskriminaciju", saopštio je danas iz kabineta poverenice za zaštitu ravnopravnosti.

Ta institucija organizovala je peto takmičenje u kojem su studentkinje i studenti akreditovanih pravnih fakulteta u Srbiji imali zadatak da pred sudom dokažu odnosno ospore slučaj diskriminacije na osnovu invaliditeta.

U pobednčkom timu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su bili Miljana Stratijev, Aleksandra Stošić i Ivan Mitić.

Nagradu je osvojio i tim "Ćilibar" sa Pravnog fakulteta u Beogradu za najbolji pisani podnesak, dok je za najboljeg govornika izabran student Pravnog fakulteta u Nišu Ivan Mitić.

Takmičenje je trajalo dva dana, a sudije su bili Bosa Nenadić, Nebojša Đuričić, Vida Petrović Škero, Nebojša Lazarević i Snežana Marković.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković čestitala je pobednicima navodeći da je ponosna što Srbija ima mlade pravnike i pravnice koji su spremni da se aktivno bave zaštitom ravnopravnosti i suzbijanjem diskriminacije i na taj način daju doprinos ostvarivanju ljudskih prava.

Ona je kazala da je invaliditet kao osnov diskriminacije već godinama u samom vrhu po broju podnetih pritužbi povereniku, i da je ove godine ta institucija primila povećan broj pritužbi na javne usluge ili na korišćenje objekata.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.